organisatie

Stichting KunstKrul

educatieve erfgoedprojecten

Organisatie

 

KunstKrul is ontstaan uit passie en gedrevenheid voor cultuur- en erfgoededucatie. Door jarenlange expertise binnen het onderwijs en specialisatie op diverse terreinen heeft KunstKrul alles in huis als juiste partner voor scholen en (culturele) instellingen om cultuur- en erfgoededucatie zo praktisch, uitdagend en effectief mogelijk in te zetten.

Bij KunstKrul zijn mensen op elkaar ingespeeld, werken we in een team maar geloven ook in de kracht van het individu. Er wordt gewerkt vanuit de liefde voor het vak; wat geldt voor zowel het onderwijs als voor de wereld van cultuur en erfgoed. (...)

 

In 2013 vierde KunstKrul haar eerste lustrum; reden voor een nieuw logo; de blokken symboliseren het aanbod en de programma's;

dit kan gestapeld worden en aangevuld naar wens. Eentje eraf, of eentje erbij ; het kan allemaal, maar wel met een stevige basis. De kleuren zijn afgeleid van de schilderijen van de oude Hollandse meesters; symbool voor het nationale erfgoed. (ontwerp L. Lapiere Armande)

 

KunstKrul heeft in 2010 de stap gemaakt om eigen aanbod te ontwikkelen.

Het paradepaardje daarbinnen is ‘De Canonhelden’, in 2012 onderscheiden door Cultuurnetwerk Nederland, tegenwoordig LCKA, als een van de beste educatieve erfgoedprojecten van Nederland. Dit programma is tot stand gekomen met subdisie van Het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

 

 

Cultuur, erfgoed en burgerschapsvorming

Deze items zijn sociale, maatschappelijke en politieke speerpunten. KunstKrul heeft hier passend aanbod bij ontwikkeld, waardoor scholen praktische handvatten krijgen om deze items in te zetten in het dagelijkse onderwijs. Alle programma's sluiten aan bij de kerndoelen, zoals geformuleerd door SLO. (...)

Door de vele contacten en samenwerkingsverbanden die Kunstkrul heeft staan we met beide benen in de wereld van cultuur en erfgoed, evenals in die van de educatie; alle medewerkers van Stichting KunstKrul hebben de sporen ruimschoots binnen het onderwijs en de eigen vakspecialisatie ruimschoots verdiend. (...)

 

Visie

Bij KunstKrul houden we het graag makkelijk en overzichtelijk, maar we houden ook van talentontwikkeling en uitdaging en een expirimentje!

We gaan daarom uit van de leerstijlen van Gardner; iedereen leert immers verschillend.

Cultuur- en erfgoededucatie is spannend, uitdagend, ontdekkend en inspirerend; in ons aanbod is daarom ook genoeg uitdaging te vinden op elk niveau.

KunstKrul als stichting

In 2011 is heeft KunststKrul de stap gezet om verder te gaan als Stichting; hierdoor beogen we geen geen winstoogmerk te hebben; alle opbrengten komen te goed aan (nieuwe) educatieve projecten en vloeien dus terug naar het onderwijs.

KunstKrul werkt samen met een aantal (vaste) freelancers; kerndocenten, die op het gebied van hun eigen discipline hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Doordat KunstKrul heden ten dage betrokken is bij een flink aantal culturele en educatieve samenwerkingsverbanden staat KunstKrul met beide benen in de wereld van de cultuur-& erfgoededucatie.

 

Aanbod

KunstKrul ontwikkelt, organiseert, initeert en begeleid cultuur- en erfgoedprojecten voor het onderwijs en culturele instellingen. Dit met als doel een vollediger pakket te bieden aan scholen en instellingen met passend aanbod waarbinnen alle participanten de eigen expertise garanderen en tot uiting kunnen laten komen.

Dit maakt het voor alle betrokkenen helder, overzichtelijk, transparant en ook goedkoper. Bij KunstKrul gaan we uit van de kracht van expertise en specialisatie samen met uitwisseling. Door bundeling van krachten krijgen programma's en projecten meerwaarde dagen deze opnieuw uit. Klik hier voor het aanbod en de leerlijnen

Het bestuur

Het bestuur van Stichting KunstKrul bestaat uit 3 personen :

 

Eric Lieverst voorzitter

Caroline van Houten secretaris

Wim van der Kolff penningmeester

 

Het bestuur komt minimaal 2 maal per jaar bijeen om alle

lopende zaken en nieuwe projecten door te nemen, maar ook

om alle samenwerkingsverbanden opnieuw te bekijken. en

alle zakelijks aspecten nader te bespreken.

 

 

 

Wie is wie?

Ondersteuning en ontwikkeling wordt gegeven door kerndocenten

Angela van der Kar drama

Fred Rosenhart living history

Francine Plaisier taal & literatuur

Liesbeth Vos beeldend

Lisbeth Anker muziek

Moniek Kaaden animatie & fotografie

Charlotte Heine culinair & beeldend

 

Voor het onderdeel 'dans' werkt Stichting KunstKrul samen met

'Dans in school'

 

 

 

Verhalenfabriek

Al jaren heeft KunstKrul officieel een duurzame samenwerking met Verhalenfabriek. Beide organisaties hebben een lange geschiedenis met elkaar. Overlappend en aanvullend aanbod maakt dat beide organisaties elkaar versterken en nog beter in het educatieve (erfgoed) veld zijn vertegenwoordigd. Dit is met name terug te vinden in het programma van de Canonhelden. Hierdoor is het pakket nog commpleter: van les tot leerlijn, van lied tot leskist. Alles ondersteund met mooie verhalen en materialen.

Altijd passend en met een persoonlijke benadering maakt deze samenwerking tot de ideale partner in cultuur- en erfgoededucatie.

En...door deze samenwerking zijn KunstKrul en Verhalenfabriek zelfs sterk in het regelen van invallers voor de klas!

 

Geen paniek; bel verhalenfabriek: klik hier voor meer info